terug

Wouter van Dorp, Berlijn 2017 (3u37’57”)

“Conditioneel was ik sterk dankzij de goed uitgebalanceerde voorbereiding”

De afgelopen maanden stonden in het teken van mijn doel; fit en gezond worden om zo succesvol de marathon van Berlijn te lopen.

Vanaf 2 januari (ik hou niet van goede voornemens;)) ben ik gestart met de voorbereiding naar afgelopen zondag 24 september. De eerste periode stond vooral in het teken van gezonder leven om zo lichamelijk meer in balans te komen. Dit wierp al vrij snel zijn vruchten af. Ik voelde me al snel fitter, kwam op een gezonder gewicht en werd fysiek sterker.

Vlak voordat mijn daadwerkelijke marathonschema van start zou gaan hoorde Danielle (mijn vrouw) een verhaal van iemand die met een “speciaal schema” de marathon van Rotterdam succesvol had afgerond. Een opbouwend schema waarbij je 4 keer in de week traint en de langste afstand slechts 14 kilometer bedraagt. In relatie tot eigenlijk elk ander marathonschema is het vrijwel niet te geloven dat dit zou kunnen werken. Toch werd ik nieuwsgierig, zo veel minder inspanning zou voor de balans werk, privé en mijn doel goed uitkomen. Ik kocht het boek “De Hardlooprevolutie” Van Stans van der Poel en Koen de Jong en na het lezen van dit boek was ik om!

Zo gezegd ben ik gestart met het hun schema via www.sportrusten.nl. Honderd dagen sportrusten, een mooi programma waar echt over nagedacht is en ik kan je vertellen; het werkt echt.

Samen met Ruben en Koen liep ik de Marathon en was Marie erbij als onze supporter en verzorger

Na Rome (3:59) en Parijs (3:58) was het dus afgelopen zondag zo ver mijn derde marathon die van Berlijn was aan de beurt!

……………………………….Bij de start een beetje gespannen;)………………………………….

Het was een geweldige beleving in een prachtige stad. Ik heb het pittig gehad en ben mezelf meerdere keren tegen gekomen, omdat ik fysiek niet helemaal top was. Maar conditioneel was ik zo sterk dankzij de goed gebalanceerde voorbereiding!

………………………………….Na 37 km de support van Marie!………………………………….

Toen ik aan de voorbereiding begon was mijn doel om te proberen onder de 3:45 te lopen en dat is gelukt, sterker nog heel dik! Ik kwam over de Finish na:

3:37:57

 

Nog geen reacties op "Wouter van Dorp, Berlijn 2017 (3u37’57”)"