terug

Van een hekel aan hardlopen naar 5 marathons (Hugo)

“Niet gefinisht, maar toch fan van Sportrusten.”

Na 2 reguliere marathons, waarop ik beide keren na 30 kilometer de man met de hamer tegenkwam, overgeschakeld op Sportrusten.

Berlijn 2017 was de grote test en surprise surprise, ik liep direct een PR (4.10) en een heel stabiele marathon met de 2e helft 1 minuut langzamer dan de eerste. Een nieuwe fan was geboren.

In 2018 heb ik 2 marathons met hetzelfde schema gelopen. In Parijs (april) was het heel warm voor de tijd van het jaar. Wilde toch graag onder de 4 uur dus op schema begonnen i.p.v. op hartslag. Tsja, eigenwijs. Hartslag te hoog en ondanks goed eten en drinken betaalde ik toch de rekening na 30 kilometer. Daar was ie weer, hammer man. Daarom voor het najaar op safe gegaan en Oslo uitgezocht. Ik was in superconditie, graadje of 12. Er zaten weliswaar volgens de site 2 heuvels in het parcours (in totaal dus 4, want 2x hetzelfde rondje), maar what could possibly go wrong? Dat bleek na 32 kilometer. Tot die tijd prima gelopen alleen het parcours gaat ook tussen de 2 heuvels in continu up and down. Na 32 kilometer blokkeerden mijn bovenbenen ineens en volledig, totaal ander gevoel dan man met de hamer. Waarschijnlijk als gevolg van ander spiergebruik met vele vals plat. Wel nog even geprobeerd maar zag snel in dat het zinloos was. Voor het eerst opgegeven dus.

Overtuigd dat het niets met het Sportrusten schema te maken heeft. Wel ervan overtuigd dat ook voor de rest alles in place moet zijn (weer, parcours etc) om opnieuw PR te kunnen lopen. 26 januari ga ik er weer voor in Marrakech. Zou qua temperatuur oké moeten zijn, maar veiligheidshalve toch ook maar ingeschreven voor Rotterdam. Die 4 uur moet er toch een keer aan gaan.

Koen, bedankt voor al je mooie verhalen en stimulerende ervaringen van andere sportrusters. Heeft er toch toe geleid dat waar ik begon met een hekel aan hardlopen, ik inmiddels toch 5 marathons heb gelopen, een prima conditie heb opgebouwd en leuke stedentrips kan combineren met een flinke sportieve uitdaging. Keep up the good work.

Nog geen reacties op "Van een hekel aan hardlopen naar 5 marathons (Hugo)"