terug

Patricia van der Sijde, Amsterdam marathon 2015 (4u31)

“Dankzij de ademhalingsoefeningen knap ik op en mezelf suf trainen doe ik niet meer.”

Ik wil jullie bedanken voor de missie/revolutie die jullie in gang hebben gezet. Ik heb ook meegedaan in Amsterdam, nu op de Sportrusten manier. Ik deed in 2014 Rotterdam met de reguliere aanpak. Suf getraind en vermoeid. Het voelde niet goed die dag, het klopte totaal niet. Maar ik moest en zou die marathon lopen, tenslotte had ik er veel en hard voor getraind. Zware interval trainingen, XL duurlopen tot 34 km. Het bekende verhaal. Een halve marathon haal ik binnen de 2 uur, dus 4 uur en nog een beetje zou moeten lukken…. dacht ik. Op 4 uur en 37 minuten was de kwelling gedaan. Nooit meer, dat ik nog eens zo zou afzien. En daarna tussen de oren afzien omdat ik teleurgesteld was. Rijp voor een inrichting.

En dan kom ik op jullie Sportrusten-site terecht. Geweldig. Dankzij de ademhalingsoefeningen knap ik op en mezelf suf trainen doe ik niet meer.
Ik schrijf me in voor Amsterdam 2015. Eind juni ben ik begonnen en ik plan ook wat vakantie in, voorheen ondenkbaar. De vele blogs geven me moed en vertrouwen. En deze zomer voelde het tamelijk relaxed om zo te trainen voor de marathon.
Ik breek mijn record op de Groene tien mijl van Bree, de enige keer dat ik boven de 14K train: 1.27.33. Dat had ik en ook de trainer van de joggersclub die mij volgt niet gedacht. Ik woon nu in Bree, dat is in België, op het platteland, en maar heel weinig medelopers hadden er vertrouwen in.

– ge zijt zot
– sportrusten? laat me niet lachen
– je gaat die marathon misschien wel uitlopen maar je gaat wandelen

Ondertussen gaat het thuis ook gewoon door, wat verbouwingswerken, ook wel stressvol. Het schema is ondanks dat goed te doen. De laatste weken krijg ik toch wat zeebenen, die stap van 14 naar 42 houdt me bezig, ook hier houden de blogs en ervaringen me rustig en positief. Ik had getraind voor 4 uur 20, volgens jullie en mijn coach bij de club was dat haalbaar.

Op de dag zelf had ik vanwege de kou behoorlijk last van stressplassen, het enige duiveltje wat op mijn schouder zat. Bij 23 km was ik eindelijk verlost. Ik besloot om de race op te delen in 14 K loopjes. De 14 K tot 28 km liepen super, daarna werd het ietsje zwaarder, maar het liep beter dan in Rotterdam. Op 4.31 tik ik af. 6 minuten sneller als in Rotterdam. Geweldig! Het is gelukt en ik voelde me conditioneel nog steeds super (nog een rondje), alleen het ondergestel voelde die 42 K en 195 metertjes toch wel. Overigens was het nu snel gedaan met de pijntjes. Ben al heel stillekes weer begonnen. Nieuwe loopschoentjes aangeschaft, revolutionair shirt besteld en met de verbouwingswerken komt het ook goed, het leven is mooi.

Dat de getrainde tijd niet gehaald werd is niet erg, moest ook nog het vertrouwen hebben in het schema, dus daar heb ik echt geen kater aan overgehouden. Leuk doel voor een volgende keer. Het allerfijnste is dat ik weer met een glimlach loop, ontspannen en met meer rust in de kop.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nog geen reacties op "Patricia van der Sijde, Amsterdam marathon 2015 (4u31)"