terug

Marcel van Rijswijk, Malaga Marathon (4u36)

“Een topmarathon gaf mij vertrouwen in het 14K marathonschema. Geen pijntjes en geen oververmoeidheid.”

Allereerst de complimenten voor het topschema “14K voor de hele Marathon”.

In de eerste week van september 2017 ben ik gestart met het 14K marathonschema. Met ruime ervaring in traditionele marathonschema’s moest ik wel het vertrouwen voor mijzelf hierin gaan winnen. Gaandeweg het volgen kreeg ik dit vertrouwen in het Sportrustenschema. Daarnaast raakte ik niet oververmoeid en zijn de trainingen goed te doen. Heel anders dan het traditionele trainen qua tijd en inspanning. Trainen op en met je hartslag. Toen de 14 km trainingen in het schema naar voren kwamen was het moeilijk om toch niet verder in afstanden te trainen.

Ik kwam uit een periode van 12 weken waarin ik niet kon lopen i.v.m. een ontstoken peesaanhechting aan het hielbeen onder de voet. De 14K afstand met ingetapete voet gelopen, met veel dank aan mijn fysiotherapeut. De voet ook laten tapen voor de marathon in Malaga op 10 december 2017. Geen risico nemen en eraan beginnen, dat was mijn doel. In de week voor de marathon heb ik geen meter meer gelopen, ook dat was anders dan voorheen. Maar het voelde goed bij de start. Normaal begin ik te snel, maar nu ben ik op een lage hartslag gestart met een andere loopster uit Nederland (per toeval ontmoet). Tijdens de marathon heb ik besloten bij haar te blijven lopen om te voorkomen dat ik ga versnellen. Het mes sneed aan 2 kanten, voor haar was ik een goede haas en voor mij was ze een rem!

Na 25 km ging het tempo wat omlaag, maar de hartslag bleef oké. Ik werd ook niet moe en voelde geen pijntjes. Ook na 35 km nog steeds aan het hardlopen en geen problemen met 20 graden en de brandende zon van Malaga. Het is een topmarathon en mijn loopmaatje houdt het ook goed vol. De 40 km zien we aankomen en ze wil gaan wandelen, maar ik haal haar over om door te zetten en dat lukt. We rennen samen en met veel support (met versnelling) over de finish, in een tijd van 4u36. Voor mijn loopmaatje was het een enorme tijdwinst van 40 minuten. Het was haar 2e marathon. Mij gaf het vertrouwen in het 14K schema, omdat ik niet te vermoeid over de finish kwam en mijn voetblessure niét heeft opgespeeld. Zelfs geen krampen!

De dag erna wat normale spierpijntjes die ik anders ook heb, maar het herstel ging goed. Ook niet meer uitgelopen de week erna, gewoon Sportrusten en herstellen en nagenieten van de 14K trainingen en de marathon van Malaga 2017. Tevens een aanrader….

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nog geen reacties op "Marcel van Rijswijk, Malaga Marathon (4u36)"