terug

Kevin, Amsterdam Marathon (2019)

“Je krijgt gedurende de 100 dagen veelvuldig e-mails van Sportrusten over je volgende training en bemoedigende woorden.”

Dit was mijn tweede marathon met het Sportrusten-schema. Mijn eerste marathon was in New York in 2018. Voor deze marathon heb ik besloten om met het Sportrusten-schema te gaan trainen. Dit is mij zo goed bevallen dat ik besloot om voor de marathon van Amsterdam weer het Sportrusten-schema te gebruiken.

Als mensen aan mij vragen of ik voor de marathon heel hard heb getraind kan ik zeggen; nee. Want het voelt voor mij niet alsof ik heel hard getraind heb. Ik leg dan uit dat ik niet meer dan 14km als langste afstand gelopen heb (op de Dam tot Damloop en Halve van Haarlem na dan). Ik heb ook nog nooit met een “traditioneel” schema getraind, maar voor mij werkt het. Ik werk op onregelmatige tijden en zit veel in het buitenland voor mijn werk. Het Sportrusten-schema is ook hierin voor mij ideaal. Omdat je 4x per week een training hebt van verschillende afstanden op verschillende hartslagen, is het ook makkelijk hier en daar wat te schuiven.

Je krijgt gedurende de 100 dagen veelvuldig e-mails van Sportrusten over je volgende training en bemoedigende woorden. Door op mijn hartslag en ademhaling te letten, ben ik ook op de 10km en halve marathon sneller geworden.

Dan de marathon zelf. Ik ben uitgegaan van een finishtijd van 3:30. Vanaf de start liep ik al sneller, maar ik zat qua hartslag goed, dus maakte ik me daar geen zorgen over. Tot 35 kilometer liep ik soepel mijn meters, mijn hartslag en ademhaling waren nog steeds goed, maar mijn bovenbenen, die lieten het afweten. Ik begon spierpijn te krijgen, gelukkig geen kramp. Dan doemt de ingang van het Vondelpark op en weet je dat de finish in zicht is. Om de een of andere reden lijkt er geen eind aan het Vondelpark te komen, maar dan loop je ineens op de Amstelveenseweg en is het nog even alle laatste energie verzamelen en volle vaart vooruit naar het Olympisch Stadion. Het 500 meter bord komt in zicht, de stadion speakers galmen en ik loop tussen de strakke witte lijnen in 3:21:54 de finish over.

Nog geen reacties op "Kevin, Amsterdam Marathon (2019)"