terug

Johan Simons, Gran Canaria 2016 (4u34)

“Ik werd voor gek verklaard door mijn omgeving: “max 14km? Dat kan niet!””

In mei 2015 besloot ik om te gaan hardlopen en op zoek gegaan naar een passend schema. Door een collega werd ik gewezen op sportrusten.nl en contact opgenomen met Koen de Jong. Zonder enige loopervaring sprak me een 14k schema bijzonder aan 🙂

In augustus een rust- en inspanningstest gedaan en daarna ging ik op pad.

En ja, ik werd voor gek verklaard door mijn omgeving: “max 14km? Dat kan niet!”.

Wanneer ik “vogels keek” werd ik altijd ingehaald maar ik zette door. Met name door de ademhalingsoefeningen en het lopen op hartslag, werkten voor mij goed: mijn conditie werd beter en mijn tijden sneller. Mijn eerste test op de 10K voluit bracht me al naar een tijd van 54:10. Hoe cool is dat?

Marathon Gran CanariaIn december heb ik een halve marathon gelopen in 2:04:27 (staat niet in het schema, maar kon het echt niet laten). Wow! Vriend en vijand verrast met deze tijd en het ongeloof maakte langzaam plaats voor respect en interesse in het schema. “Maar een marathon? Nee, dat gaat niet lukken, dan moet je toch echt duurlopen doen”. Oh ja?

Het is 24 januari 2016. Las Palmas, Gran Canaria, 09:00 en we zijn op weg. Twee ronden van 21 kilometer en een beetje. Omstandigheden 27 graden, wind en zeker niet vlak. Deze marathon staat misschien bekend als een vlakke marathon, maar al snel leerde ik dat “vlak” een relatief begrip is… Ik let op mijn ademhaling en hartslag, hou het tempo aan en in 4:34 kom ik over de streep. Moe, maar voldaan en tevreden. Overigens een top event, goed georganiseerd en enthousiast publiek.

Het 100 dagen schema met max. 14km hardlopen heeft zich voor mij meer dan bewezen. De combinatie met de ademhalingsoefeningen en het trainen op hartslag maakt het compleet. Van letterlijk nul hardloop ervaring naar een prima tijd op de marathon. Wie volgt?

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nog geen reacties op "Johan Simons, Gran Canaria 2016 (4u34)"