terug

Jan, Halve marathon

“Na afloop was ik vrij snel weer hersteld. Dit zonder echte pijntjes. Ook de twee dagen daarna niet!”

Afgelopen zaterdag liep ik op, op mijn 58ste, met mijn jongste zoon de Halve Marathon in Ermelo. Voor mij was dit de eerste deelname ooit aan een hardloopevenement. De eerste drie ronden gingen prima op mijn tempo. De eerste ronde liep ik 6:26. Dit nam geleidelijk af naar 7:02 in de vierde en laatste ronde.

Na afloop was ik vrij snel weer hersteld. Dit zonder echte pijntjes. Ook de twee dagen daarna niet! Wel heb ik gewoon een supergevoel.

Het resultaat smaakt naar meer. Ook moet er nog meer inzitten om een beter resultaat te halen. Want ik heb wel het trainingsschema voor de halve marathon gevolgd, maar ben begonnen met week 10, omdat ik niet meer tijd had. Vanaf dat moment heb ik alle trainingen uitgevoerd. Mijn startniveau was toen 10K in 1u02. Ook de marathonhartslag heb ik, wat op gevoel, geschat op rond de 150. Bij de halve marathon liep mijn hartslag gelijkmatig op van 151 naar 164.

Dus met mijn intuïtie en de opgedane kennis uit De Hardlooprevolutie ben ik toch al aardig op weg. Dat belooft wat als ik alles netjes volgens het boekje doe.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Nog geen reacties op "Jan, Halve marathon"