Laat je omslagpunt bepalen

Laat je omslagpunt en hartslagzones bepalen

Sta goed voorbereid en goed uitgerust aan de start van je evenement

Looptrainer Peter van Buijtene helpt je met het bepalen van je hartslagzones. Zo weet je zeker dat je goed traint voor je halve of hele marathon.

Wat iedere loper wil weten: zijn/haar omslagpunt

Als je weet wat je omslagpunt is kun je gericht trainen met een hartslagmeter. Je weet dan wat je zone D0 tot en met D5 is.

Met de omslagpunttest kun je jouw persoonlijke hartslagzones nauwkeurig vaststellen.

Hoe gaat deze test?

De trainer geeft op een atletiekbaan het tempo aan en begint met 7 km/uur. Dat kan iedereen bijhouden. Na 6 minuten gaat het tempo iedere 2 minuten met 1 km/uur omhoog.

Je probeert zolang mogelijk bij te blijven.

De test is betrouwbaar als je écht diep gaat en jezelf het snot voor de ogen loopt. Na afloop helpt de trainer je om op basis van je maximale hartslag, je omslagpunt te bepalen.

Met je omslagpunt kun je op sportrusten.nl je hartslagzones berekenen.

Aan de slag: een schema op hartslag

Met je omslagpunt en hartslagzones kun je met het boek De Hardlooprevolutie of een ander gevarieerd schema op hartslag zelf aan de slag.

Met ons online programma krijg je een uitgekiend schema van 100 dagen voor het lopen van een 10 kilometer, halve marathon of een hele marathon. Elke week zie je hoeveel kilometer je moet trainen en op welke hartslag.

Meld je aan voor de test

De omslagpunttest vindt plaats bij KAV Holland te Haarlem en wordt verzorgd door Sportrusten-looptrainer Peter van Buijtene.

Peter is Personal Trainer/ Coach en begeleidt al jarenlang en dagelijks klanten naar een halve of hele marathon. Daarnaast heeft hij zelf meerdere halve en hele marathons gelopen middels deze methode en is groot fan.

Sportrusten hielp inmiddels al duizenden lopers om met een glimlach over de finish te gaan.