Ademhalingsoefening

Plaats reactie
PietervH
Berichten: 14
Lid geworden op: 23 jul 2019, 06:57

Ademhalingsoefening

Bericht door PietervH »

Beste Koen,

Ik zie deze vraag met enige regelmaat terugkomen in de koffiehoek en ik weet dus eigenlijk ook al jouw antwoord.....
Mijn hartslag varieert smorgen in rust tussen de 48 en 52, vandaag toevallig 54.
Als ik dan een ademhalingsoefening ga doen dan loopt dit op naar 60 tot 65.
Ik heb al geprobeerd heel rustig adem te halen - heel oppervlakkig - maar ik krijg dan het gevoel dat ik te weinig zuurstof binnen krijgen dus dan wordt ik licht in mijn hoofd en ga ik toch weer naar adem happen. Ik heb ook geprobeerd om het meer te observeren en niet te sturen maar dit werkt ook niet, waarschijnlijk omdat ik er in mijn hoofd toch teveel mee bezig ben denk ik.

In januari ben ik het dit programma begonnen omdat ik een hele stressvolle periode achter de rug had en er deels nog in zat. Ik merkte toen dat het programma mij nog veel onrustiger maakte. Het lukte niet eens om 2 bladzijde van een boek te lezen laat staan om een ademhalingsoefening te doen zonder te gaan hyperventileren. Nu zit ik in een rustiger vaarwater, voel me erg relaxed dus ik dacht als ik er nu mee begin dan kan ik het ook toepassen in tijden dat ik me heel onrustig voel.
Ik ben met veel plezier Verademing aan het lezen, loop 3x per week hard, douche iedere dag af met koud water, maar die ademhalingsoefeningen krijg ik niet onder controle.

Ik zit nu op dag 8 van het programma.
Is het toch iets van maar gewoon blijven proberen of werkt het bij sommige mensen gewoon niet.

Groeten,
Pieter

Koen - Sportrusten
Berichten: 632
Lid geworden op: 20 dec 2014, 13:34

Re: Ademhalingsoefening

Bericht door Koen - Sportrusten »

Ha Pieter,

Er is altijd een ademhalingsoefening te vinden die goed werkt. Het is alleen even zoeken en achterhalen wélke oefening dat is.

Straks komt ook de oefening van Wim Hof. Het kan goed zijn dat die oefening beter bij je past. Ken je die oefening al? Wat gebeurt er met je hartslag tijdens de retentie?

https://www.youtube.com/watch?v=gmGLp_No_s4&t=117s

Wordt vervolgd,

Koen

Plaats reactie