HK schreef:Hallo allemaal,
Kan iemand mij vertellen wat je kunt eten in de laatste week voor 8 april, ( marathon Rotterdam)?
Voor mij is dit de eerste marathon volgens 100dagen schema..
Hoihoi,
Niet dat ik nou ontzettend ervaren ben (heb maar 1x een marathon gelopen), maar ik heb wel een menu. Gebruikte een deel hiervan al 2x daarvoor bij een halve marathon, maar voor de hele heb ik het nog wat uitgebreider gedaan, zoals hieronder beschreven. Alle tips of aanpassingen van anderen hoor ik graag! Misschien ist voor sommigen wat eentonig, maar voor mij werkt het prima en is het lekker overzichtelijk. Tis alleen niet normaal als je ziet hoeveel bananen, eierkoeken en krentenbollen je mee naar je werk moet nemen:).
Hierbij mijn pre-marathonmenu:
(Vooral niet nemen: vetten, kruiden, volkoren producten en vezelrijk voedsel)
MENU 1 (3 dagen voor de marathon)
• Ontbijt (8uur):
2 sneetjes licht bruinbrood met stroop en jam
• In de loop van de ochtend (10uur):
2 sneetjes licht bruinbrood met dieethalvarine met kaas en honing
• Tussendoor (12uur) :
1 banaan
1 glas bietensap
• Lunch (14uur):
3 sneetjes licht bruinbrood met dieethalvarine, belegd met kipfilet, kaas en honing
• In de loop van de middag (15uur) :
1 krentenbol
1 banaan
• Tussendoor (16uur):
1 eierkoek
1 glas jus d'orange
1 glas bietensap
• Warme maaltijd (18uur):
250 gr gekookte aardappelen met spruitjes
1 stuk mager rundvlees
• In de loop van de avond (20uur):
1 eierkoek
1 glas jus d'orange
1 krentenbol, dun besmeerd met dieethalvarine
Totaal : 460 gram koolhydraten.
MENU 2 (2 dagen voor de marathon)
• Ontbijt (8uur) :
2 sneetjes licht bruinbrood met stroop en jam
• In de loop van de ochtend (10uur):
2 sneetjes licht bruinbrood met dieethalvarine met kaas en stroop
1 banaan
• Tussendoor (12uur):
1 banaan
1 glas bietensap
• Lunch (14uur):
3 sneetjes licht bruinbrood met dieethalvarine, belegd met jam, kaas en honing
• In de loop van de middag (15uur):
1 krentenbol
2 bananen
• Tussendoor (16uur):
1 eierkoek
1 glas bietensap
• Warme maaltijd (18uur) :
1 portie spaghetti Bolognese (450 gram, AH)
• In de loop van de avond (20uur) :
1 eierkoek
• Later op de avond (21.30uur) :
1 krentenbol
1 banaan
Totaal : 494 gram koolhydraten.
MENU 3 (laatste dag voor de marathon)
• Ontbijt (8uur):
2 sneetjes licht bruinbrood met stroop en jam
• In de loop van de ochtend (10uur):
2 sneetjes licht bruinbrood, met dieethalvarine met kaas en honing
• Tussendoor (12uur):
1 eierkoek
1 banaan
1 glas bietensap
• Lunch (14uur) :
2 sneetjes licht bruinbrood, met dieethalvarine, belegd met rookvlees, honing en stroop
• In de loop van de middag (15uur):
1 banaan
1 glas bietensap
• Tussendoor (16uur):
1 krentenbol
• Warme maaltijd (18uur):
4 pannenkoeken met jam en stroop
1 banaan
• In de loop van de avond (20uur):
1 eierkoek
1 flesje AA iso-lemon
• Later op de avond (21.30uur):
1 glas jus d'orange
1 krentenbol
1 banaan
Totaal : 513 gram koolhydraten.
Dag van de marathon
• Vroeg (6.30uur):
1 glas bietensap
• Ontbijt (7.30uur):
2 sneetjes licht bruinbrood met stroop en jam
1 glas bietensap
• Laatste (9uur):
1 energiereep
1 flesje AA iso-lemon
• Start marathon (10.00uur):
iedere 7km een energiegel.
Iedere drankpost water/energiedrank