Hartslag hoger ipv lager met oefeningen

Plaats reactie
HannekeWil
Berichten: 2
Lid geworden op: 22 apr 2019, 08:24

Hartslag hoger ipv lager met oefeningen

Bericht door HannekeWil » 08 mei 2019, 11:35

Heeft iemand ook ervaring of tips om te voorkomen dat mijn hartslag door oefeningen juist hoger ipv lager wordt?

Ik probeer alle drie de varianten maar werkt nog niet: of mijn hartslag wordt hoger (na werkdag/ voor of tijdens inspanning) of blijft gelijk (in ochtend).
Ook bij het lopen lukt het me niet; tijdens lopen zonder bewuste adem lijkt het juist te dalen (en dan uitademing even lang als inademing).

Rusthartslag kan gewoon 44 zijn, maar is geregeld 70 of hoger. En bijv na werkdag 110 en dan ook niet omlaag te krijgen. Overdag probeer ik wel meerdere keren rustig te ademen, en op momenten dat ik bewust meet niet te hoge frequentie.

Iemand hetzelfde of tips? Nu heel frustrerend trainen.

Alvast enorm bedankt.

Hartelijke groet

Gebruikersavatar
RunningRob - Sportrusten
Berichten: 3687
Lid geworden op: 05 feb 2015, 14:13

Re: Hartslag hoger ipv lager met oefeningen

Bericht door RunningRob - Sportrusten » 08 mei 2019, 20:33

Hoi Hanneke,

Je doet waarschijnlijk te goed je best. Het is belangrijk echt te ontspannen tijdens de oefening. En als je merkt dat je je opwindt over je hartslag tijdens de oefening, meet dan gewoon niet je hartslag.

Persoonlijk meet ik 1 maal per dag mijn rusthartslag, zonder oefening, maar doe ik veel vaker een ademhalingsoefening zonder op mijn hartslag te letten.

Verder is het zo dat bij de meeste mensen de hartslag 's ochtends het laagst is, en dat hij gedurende de dag langzaam oploopt. Dus het is ook vrij normaal dat je hartslag varieert gedurende de dag. Verder kan stress en een maaltijd een hogere hartslag geven.

Mocht je nog ergens mee zitten dan hoor ik het graag!

Blijde groet,
Rob

Plaats reactie