Polsmeting VS harstslagband in D2 zone

Plaats reactie
Triny Meester
Berichten: 1
Lid geworden op: 21 aug 2020, 20:22

Polsmeting VS harstslagband in D2 zone

Bericht door Triny Meester »

Enkele maanden geleden met het sportrusten programma gestart. Mijn omslagpunt met de polsmeting (vivoactive 3) was op dat moment 164. Nu de temperatuur lager wordt kreeg ik mijn harstslag niet meer in de D2 zone ondanks dat ik vele malen harder liep. Toch maar weer de band omgedaan. Vanmorgen weer de omslagpunt test gedaan. Nu ligt mijn maximale hartslag echt vele malen hoger! Kortom de verwarring is groot. Wat moet ik nu aanhouden als D2 zone? De meting van vanmorgen? Waarbij ik ,uitgaande van mijn eerste omslagpunt, mijn suikers verbrand ipv op mijn vetreserve loop. Herkennen jullie dit en hebben jullie nog tips?

Gebruikersavatar
RunningRob - Sportrusten
Berichten: 5356
Lid geworden op: 05 feb 2015, 14:13

Re: Polsmeting VS harstslagband in D2 zone

Bericht door RunningRob - Sportrusten »

Hoi Triny,

Een meting via een borstband is over het algemeen nauwkeuriger dan een polsmeting. Verder is het zo dat een borstband het over het algemeen doet of niet doet, bij een polsmeting heb je dat vaak niet gelijk door en geeft deze soms een vreemde waarde.

Meestal volstaat het strakker doen van het bandje, let erop bij een polsmeting dat je meter echt strak om de pols zit.
Als dat niet helpt kun je eens de andere pols proberen of de meter aan de binnenkant van de pols te doen in plaats van op de pols.

Mochten er nog onduidelijkheden zijn dan hoor ik het graag,

Blijde groet,
Rob

Plaats reactie