Hartslagmeting via Apple IWatch

Plaats reactie
Jacco Gielen
Berichten: 9
Lid geworden op: 29 okt 2019, 08:43

Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door Jacco Gielen »

Goedemorgen,

Zijn er mensen met ervaringen met het gebruik van de Apple Iwatch als hartslagmeter? In het ziekenhuis wel eens de hartslag van de apparatuur vergeleken met de Iwatch en deze komen exact overeen. Maar weet niet hoe dit met hardlopen werkt/of niet werkt.

Gebruikersavatar
RunningRob - Sportrusten
Berichten: 5356
Lid geworden op: 05 feb 2015, 14:13

Re: Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door RunningRob - Sportrusten »

Hoi Jacco,

Ik heb geen ervaring met de iWatch. Maar het is wel zo dat de uitdaging zit hem in het detecteren van de hartslag tijdens beweging. In rust ligt je hartslagmeter stil op de pols en dan is de detectie een stuk makkelijker.

Als je hartslag sterk fluctueert tijdens het hardlopen, dan is dat een veeg teken. Dus in seconden 5 of meer slagen omhoog en even daarna weer sterk naar beneden is meestal een teken van slechte detectie. Je horloge een gaatje strakker doen wil dan meestal wel helpen.

Maar mochten er lopers zijn die ook een iWatch hebben dan ben ik ook wel benieuwd... ;)

Blijde groet,
Rob

BiancaB
Berichten: 2
Lid geworden op: 18 nov 2019, 10:32

Re: Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door BiancaB »

Ik heb een AppleWatch :) Ik vind dat 'ie het hartslagmeten heel goed doet. Ik kom ongeveer hetzelfde uit als met mijn oude sporthorloge (TomTom) en die mat identiek aan een borstband. Dus ik denk ook sportend een prima meter.

Joris Buijtenweg
Berichten: 30
Lid geworden op: 11 apr 2020, 17:53

Re: Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door Joris Buijtenweg »

Hoi,

BiancaB gebruik jij strava op je Apple Watch? Daar duurt het erg lang voor dat deze de hartslag doorgeeft bij mij!

gr joris

Jeroen Ruijter
Berichten: 1
Lid geworden op: 26 mei 2020, 10:50

Re: Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door Jeroen Ruijter »

Hallo allemaal,

Ik gebruik nu 2 jaar een Apple Watch (series 3) en dat bevalt goed. Hiervoor heb ik horloges van Tomtom en Garmin gehad. Wat wellicht een goede tip is: gebruik de app ismoothrun ipv strava, runkeeper of nike. Het voordeel van ismoothrun is dat je alle velden (hartslag, tempo, tijd, interval, etc.) zelf kunt indelen op het horloge. De trainingen kun je vervolgens eenvoudig exporteren naar Strava, Runkeeper, etc. en naar je e-mailadres. Voordeel hiervan is dat je de data in eigen hand hebt en niet alleen op bijvoorbeeld Strava staat.

Groeten,

Jeroen

Rich
Berichten: 11
Lid geworden op: 06 jul 2019, 10:41

Re: Hartslagmeting via Apple IWatch

Bericht door Rich »

Hallo,

De gemiddelde hartslag is een belangrijke meting bij het hardlopen.

Ik gebruik 3 jaar een Apple Watch, ca 2 jaar serie 3 en bijna 1 jaar serie 5. Prima horloge maar, voor mij, niet voor de hoge hartslagmeting. Bij dagelijkse activiteiten meet ie prima mijn hartslag. Echter bij hardlopen duurt het lang, kan enkele km’s duren, voordat ie een weergave geeft en dan kan het nog zijn dat de hartslag ‘onnatuurlijk’ varieert. Met een borstband (oude polar H7 ) is dit niet meer het geval. Het aantal metingen per tijdseenheid is hoger en de grafieken hebben weer een ‘natuurlijk’ verloop. Combinatie hartslag-band met Apple Watch werkt voor mij het best.

Verder gebruik ik de Endomondo app. Daarbij is het opletten met de gemiddelde hartslag. Ik weet niet of dat met de combinatie Apple Watch & Endomondo te maken heeft maar als de run gepauzeerd wordt op de Apple Watch loopt de hartslagmeting in Endomondo door. Die stopt pas als de loop wordt ‘gefinish-ed’. De gemiddelde hartslag komt veel lager uit als de run later wordt gestopt dan wanneer het bij pauze zou zijn gestopt. De afstand stopt namelijk wel bij het pauzeren.

Richard

Plaats reactie