Pagina 1 van 1

Nuchter wielrennen

Geplaatst: 30 apr 2020, 12:56
door Linda42
Hoi
Ben nieuw hier en benieuwd naar ervaringen over het wielrennen op de nuchtere maag. Hoe bevalt het, hoe ver ga je in het begin,
Groetjes Linda

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 01 mei 2020, 12:26
door Koen - Sportrusten
Ha Linda,

De eerste keer is een uurtje op een rustig tempo een goed begin. Nuchter wielrennen kan je heel veel brengen. Laat weten hoe het bevalt.

Re: Nuchter wielrennen en lopen

Geplaatst: 01 jun 2020, 20:45
door Chantal1979
Koen,
Wat is het advies voor nuchter wielrennen en hardlopen? Hoelang kun je dat doen? Kwa tijd en of afstand?

Ik loop zelf hard en ook wel regelmatig nuchter. Vind het zelf ook wel lastig tot hoelang je nuchter kan lopen, ik kan het zeker wel een uur volhouden als ik langer ga neem ik toch wel iets daarvoor,

Mijn vriend zit op fiets en is van de week zijn eerste rondje nuchter wezen fietsen, het was hem goed bevallen, maar toch is hij ook wel benieuwd hoelang je dit nou kunt doen en wat daar de adviezen voor zijn, tot hoelang is het advies om nuchter te lopen en te fietsen is dus de vraag?

Groetjes chantal

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 02 jun 2020, 22:15
door RunningRob - Sportrusten
Hoi Chantal,

Hier is geen standaard regel voor, dat is iets wat je zelf moet ervaren. Als je niet zeker bent van jezelf ook natuurlijk iets meenemen, voor het geval je toch licht in je hoofd wordt.

Ik heb zelf afgelopen weekend nuchter een halve marathon gelopen, met alleen een flesje water voor onderweg (omdat het 's ochtends al gelijk erg warm was), en dit ging zonder problemen.

Blijde groet,
Rob

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 24 okt 2020, 21:13
door Bram van der Slik
Train regelmatig op zondag ochtend met nuchter wielrennen. Meestal z'n 100 km in ongeveer 3,5 uur. Rij ook regelmatig nuchter een wedstrijd over 40 km gemiddeld 34-36 km/uur. Ik merk eigenlijk geen verschil met als ik wel een stevig ontbijt heb gedaan 2 uur voor aanvang. Dus zou zeggen probeer het gewoon eens.

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 02 jan 2021, 20:06
door Karin Hoff
Ik ben vandaag begonnen met sportrusten en heb vanochtend wel gelijk een uur op de fietstrainer nuchter getraind en dat ging prima maar nu wil ik morgen buiten gaan fietsen is het dan verstandig om gelijk op de 2e dag van het vasten nuchter te gaan fietsen?

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 03 jan 2021, 21:51
door Karin Hoff
Hallo,

Ik heb vandaag voor het eerst 50 km nu nuchter gefietst, ik moet wel zeggen dat ik bij de laatste km moeite kreeg om kracht te zetten en ik kreeg het heel erg koud. Misschien toch iets teveel gevraagd van mijn lichaam?

Re: Nuchter wielrennen

Geplaatst: 04 jan 2021, 22:31
door RunningRob - Sportrusten
Hoi Karin,

Op zich is het geen probleem om nuchter op pad te gaan. Je zou voor de zekerheid wat mee kunnen nemen voor het geval je een hongerklop krijgt. Maar je zult zien dat het heel snel went.

Blijde groet,
Rob