Ervaring met 'Run Walk Run' van Jeff Galloway

Plaats reactie
BartG
Berichten: 3
Lid geworden op: 18 sep 2018, 13:31

Ervaring met 'Run Walk Run' van Jeff Galloway

Bericht door BartG »

Ik ben op zoek naar hardlopers die ervaring hebben met de 'Run Walk Run' methode van Jeff Galloway?

-Heeft een 'Sportruster' (bestaat zo iemand wel :?) dit wel eens in trainingen gebruikt? Zo ja, op welke manier?

-Heeft iemand met dit principe ooit een halve of hele marathon gelopen? Zo ja, wat was het resultaat in vergelijking tot een eerdere (halve) marathon?
En hoe 'voelde het' om op deze manier te lopen?

Mijn eigen ervaring is beperkt tot een loop van 12K die ik in stukken van 3K heb verdeeld, na elke 3K heb ik telkens 40 seconden gewandeld.
Heb daarbij natuurlijk op hartslag hardgelopen. Merk in ieder geval dat mijn hartslag daardoor weer zakt, daarna voelt het hardlopen een korte tijd weer iets makkelijker;
Ga het gebruiken om variatie aan te brengen in de langere lopen boven de 10K, wordt het een uitgerekte interval ;)

Hendrik Zondag
Berichten: 2
Lid geworden op: 05 apr 2020, 12:39

Re: Ervaring met 'Run Walk Run' van Jeff Galloway

Bericht door Hendrik Zondag »

Hoi Bart,

Ik heb RunWalk gebruikt in training voor 50k trail in Zuid Limburg gelopen op 8 maart. Op marathon in 2002 na nooit verder gelopen dan halve marathons. Onze trainer van Start2Ultra heeft ons Runwalk gewezen en gebruikt het zelf ook. Ik begon met 9 min lopen en dan 1 min wandelen en daarna liep ik 18min (of per 3km) en wandelde 2 min waarbij ik tijdens het stevig doorwandelen ook zorgde dat ik voldoende dronk en at (erg belangrijk voor ultratrails). Bij trails wordt wandelen (hiken) daarnaast ook echt als een vaardigheid gezien waarop je moet trainen.

Mede door RunWalk ben ik in staat geweest mijn hartslag tijdens trainingen omlaag te krijgen en kan nu lang onder 145 blijven. Ik ben net nieuw op Sportrusten en begonnen met focus op ademhaling dus kan combi Sportrusten met RunWalk.

Hendrik

Plaats reactie