Sportrusten voor bedrijven

Deadlines halen met een glimlach

Minder ziekteverzuim en meer fitte collega’s (ook om 16:00 uur)

Je hebt een goede baan en leuke collega’s. Er zijn genoeg uitdagende opdrachten om voldoening uit je werk te halen en je wordt gewaardeerd door de mensen met wie je samenwerkt. Maar er gaat wat mis op kantoor.De gevolgen van zittend stressen worden zichtbaar.

Collega’s zijn na 15:00 uur minder scherp. Bij de koffieautomaat zijn collega’s jachtig en steeds vaker prikkelbaar, als er een deadline in de lucht hangt . Mensen hebben moeite om met focus één taak te doen. Lunch wordt overgeslagen en steeds meer mensen hebben last van ‘welvaartsziekten’ zoals: hoge bloeddruk, overgewicht, slapeloosheid of hartkloppingen. Er zijn zelfs collega’s die met een burn-out thuis zitten.

Neem contact op

Dat kan beter

Het kan ook anders. Je afdeling haalt de deadlines met een glimlach: minder stress, minder klachten en méér energie. De productiviteit gaat omhoog (en dus de omzet), maar jij en je collega’s hebber er lol in en halen er voldoening uit.

Ademhalingsoefening op je werk

 • Jullie maken grapjes bij de koffieautomaat
 • Jullie zijn een TEAM
 • Jullie zijn fit
 • Jullie zijn energiek en productief; ook na de lunchpauze
 • Jullie raken wat kilo’s kwijt
 • Jullie kunnen je beter concentreren op een taak
 • Jullie zijn niet meer ziek

Het mes snijdt aan twee kanten; minder zieken en een hogere omzet. En het mooiste; jouw team heeft er weer lol in.

Het is niet zo moeilijk

Als zittend stressen de norm is (met alle gevolgen), dan is de oplossing simpel; meer bewegen en vaker ontspannen. En jij kan je hele afdeling (of bedrijf) meekrijgen. Met een beetje hulp van een expert op het gebied van bewegen en ontspannen. Kijk maar. Het filmpje duurt nog geen 3 minuten en na het kijken denk je ‘verrek zo zit het’:

Met Sportrusten haal je expertise in huis

Hard werken is natuurlijk goed. En stress is geen enkel probleem. Het is alleen funest als je nooit meer kunt ontspannen. Op het werk niet, thuis niet en in je slaap niet. Wij helpen:

Ademhalingsoefening in de file

 • Met motivatie om te gaan bewegen
 • Met advies over ontspannen
 • Met advies over slim sporten
 • Met het beantwoorden van vragen
 • Met het behalen van hun einddoel
 • Met een grapje

Neem contact op

“Sportrusten heeft écht wat teweeg gebracht bij DHL”

Kees de Lange – Vice President Operations Time Definite InternationalSportrusten heeft écht wat teweeg gebracht bij DHL

 

Ahold
AMC
Mind & Health
Algemeen Dagblad
FysioFitness de Driehoek
Nationale Nederlanden
Isala
Meeus
ONVZ
Philips
PWC
DHL
KiKa
Lentis
Lifeguard
HSK Groep
Rabobank
Rode Kruis
Radboud UMC
Nederlandse Spoorwegen
Engie
Vitaalpunt

Neem contact op

Wat gaan we doen?

Jij hoeft je geen zorgen meer te maken, wij nemen jou en je collega’s 100 dagen lang onder onze hoede. In 100 dagen kun je veel doen, het is niet te kort maar ook niet onoverzichtelijk lang. Wij bieden daarbij houvast binnen een programma met een kop en een staart. En samen werken we naar een mooi einddoel.

En wat heb jij eraan?

Minder burn-outs: een medewerker met een burn-out kost gemiddeld 60.000 euro (je gunt een collega natuurlijk sowieso geen burn-out omdat het afschuwelijk is, zonder over geld na te denken, maar we hebben het over geld omdat het dan makkelijker uit te leggen is dat je het probleem écht aan moet pakken).

Grafiek prestatieniveau

 • Een lager ziekteverzuim: gemiddeld kost een dag ziekteverzuim 250 euro
 • Een efficiënte en ontspannen vergadering
 • Als je medewerkers plezier hebben, heb jij het ook
 • Een goed functionerend team dat bruist van de energie
 • Jij hoeft er niks aan te doen
 • Een hogere omzet; energieke werknemers zijn productiever

Hoe gaan we van start?

Wij organiseren samen met jou een aftrap en dan gaan we van start. 100 dagen lang. Ademhalingsoefeningen, sporten en plezier maken. Allemaal met één gezamenlijk doel. Die bepalen we samen.

Gebruik onze jarenlange ervaring

Onze programma’s worden gemaakt door Koen de Jong en Aart Vierhouten.

Koen de Jong | SportrustenKoen de Jong (1979) is bedenker van Sportrusten.Zijn boeken Verademing, Koud kunstje, Ik, de wielrenner (samen met Aart Vierhouten), Ik, hardloper en Sporten voor beginners zijn samen meer dan 100.000 x verkocht. Zijn werk is in meerdere landen vertaald.

Hij heeft tienduizenden mensen geïnspireerd om rustiger te ademen en méér te bewegen.

Aart Vierhouten | SportrustenAart Vierhouten (1971) is voormalig profwielrenner en leerde in de Tour de France dat je héél diep kunt gaan als je herstel maar goed is.Hij inspireert bedrijven om hard werken te combineren met voldoende ontspanning.

Vierhouten is bedenker van de term SVO: Sportief Verantwoord Ondernemen.

Investering

Ons programma vraagt een investering in tijd en geld. Tijd van jou en je collega’s, want jullie gaan wat vaker sporten. En geld vanuit hun vitaliteits- of loopbaanbudget. Ben jij als manager zelf verantwoordelijk voor ziekteverzuim? Dan verdien je de investering snel terug. De kosten van een zieke medewerker zijn vele malen hoger dan een keer extra sporten in de week.

Wij bieden een traject op maat en bekijken graag met jou wat het beste past binnen jouw bedrijf.

Investeer nu

Met Sportrusten haal je de koploper van Nederland in huis als het gaat om stress en bewegen. Duizenden werknemers hebben ons traject al gevolgd en op o.a. de punten energie, concentratie en slaap scoren medewerkers die Sportrusten doen aanzienlijk beter.

Sportrusten heeft een positief effect op de concentratie

Doe mee

Wil jij minder ziekteverzuim en méér energie op jouw afdeling? We maken graag een (telefonische) afspraak om te kijken hoe.