Pagina 1 van 1

Meditatie halverwege

Geplaatst: 25 okt 2020, 10:31
door maartje Hooiveld
Hoi allemaal, hoi Koen,

Ik ben heel blij met het meditatie programma, ik voel sowieso dat het steeds een beetje makkelijker gaat. Maar nog steeds: soms gaat het heel goed en soms wat minder. Ik merk, dat dat ook te maken heeft met stress. Heb ik een boel stress of veel dingen om te doen, dan wordt ik een beetje hyper en kan ik bijna niet ontspannen.
Hebben jullie dat ook wel eens, zo ja, hebben jullie een tip?

Groetjes, Maartje Hooiveld

Re: Meditatie halverwege

Geplaatst: 26 okt 2020, 12:46
door Koen - Sportrusten
Ha Maartje, dat is heel herkenbaar. Als je hoofd echt alle kanten opschiet, kan het helpen om eerst de ademhalingsoefening van Wim Hof te doen. Die is heel heftig en daarmee is het voor je brein makkelijker om er met je aandacht bij te blijven. Tijdens de retentie van de oefening van Wim Hof, ervaar je veel ontspanning en daarna kan het mediteren makkelijker gaan. https://www.youtube.com/watch?v=gmGLp_No_s4&t=199s

Maar dat hoeft eigenlijk niet. Je kunt ook gaan zitten en de onrust er gewoon laten zijn. De kunst blijft: objectief observeren en je bewust zijn dat alles vanzelf ontstaat en vergaat.

Kun je hier wat mee?

Re: Meditatie halverwege

Geplaatst: 31 okt 2020, 08:48
door Kirsten wennemers
Hi
Je kan op stressvolle dagen tussendoor 10 min extra mediteren. Dan heb je en een herstelmoment en check hoe het met je gaat en of je niet moet bijstellen die dag.
Kortom stress; meer stilzitten 😄

Re: Meditatie halverwege

Geplaatst: 01 nov 2020, 09:25
door Koen - Sportrusten
Mooi tip Kirsten.

Doet me denken aan een quote van een meditatieleraar: We mediteren 1 uur per dag. Tenzij we weinig tijd hebben, dan mediteren we 2 uur.

Re: Meditatie halverwege

Geplaatst: 03 nov 2020, 09:26
door maartje Hooiveld
dank jullie wel voor de reacties, daar heb ik zeker wat aan!
:)
Maartje Hooiveld